Restrictiile pentru traficul automarfarelor prin punctele de frontiera au fost ridicate

In data de 26.03.2013, in jurul orei 16.30, autoritatile maghiare au informat Politia de Frontiera Romana, prin intermediul Punctului de contact romano-maghiar Artand-Bors, ca s-au ridicat restrictiile pentru automarfarele cu masa mai mare de 7,5 tone, impuse din cauza fenomenelor meteo nefavorabile asociate cu ninsoare si viscol.

Intrarea pe teritoriul Ungariei se va permite esalonat, in functie de capacitatea de preluare a autoritatilor ungare.

Totodata, au fost informate si autoritatile bulgare, in vederea permiterii accesului, in punctele de frontiera comune romano-bulgare, al automarfarelor care vor tranzita teritoriul tarii noastre spre Ungaria.

Odata cu ridicarea acestor restrictii, pentru reducerea timpilor de asteptare la controlul de frontiera, s-a dispus suplimentarea personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor si se va mari numarul arterelor de control la automarfare, pe sensul de iesire din tara.

De asemenea, s-a luat legatura cu autoritatile de frontiera din R. Ungara, in vederea stabilirii masurilor care se impun in astfel de situatii.

Totodata in zonele adiacente punctelor de trecere a frontierei vor exista patrule mobile, formate din politisti de frontiera romani si reprezentanti ai celorlalte structuri ale M.A.I., care vor asigura ordinea si linistea publica si vor informa soferii cu privire la masurile aplicate de autoritatile romane, in colaborare cu autoritatile de frontiera maghiare.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe