Restricții de circulație pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj, în perioada Rusaliilor catolice

Autoritățile de frontieră din Ungaria ne-au adus la cunoștință faptul că în zilele următoare, circulația automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricționată pe teritoriul Ungariei. Restricțiile intra în vigoare ca urmare a faptului că în perioada următoare se celebrează Sărbătoarea ,,Pogorârea Sfântului Duh” – Rusaliile, iar pe teritoriul Ungariei este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Circulaţia pentru acest tip de vehicule va fi restricționată astfel:

  • 19.05.2024, intervalul orar 07.00 - ora 23.00 (ora României)
  • 20.05.2024, intervalul orar 07.00 - ora 23.00 (ora României).

În perioada menționată, șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricții de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

Restricțiile NU se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură.

În acest sens, Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei vor ţine legătura permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria în vederea dispunerii unor măsuri comune  pentru fluidizarea traficului la ridicarea restricțiilor.

Precizăm faptul că în intervalul orar respectiv, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale, iar Poliţia de Frontieră a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru derularea unui trafic fluent si asigurarea unui control operativ şi eficient.

Totodată, în punctele de trecere aeroportuare din Timișoara, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Sibiu și Bacău vor fi dispuse măsuri suplimentare, în cazul în care situația o va impune, pentru fluidizarea traficului și pentru a oferi sprijin cetățenilor în orice situație.

Recomandări:

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare și participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, funcție de capacitatea permisă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Reamintim punctele de frontieră existente la graniţa cu Ungaria pe unde automarfarele pot tranzita:

  • pe raza jud. Satu Mare: PTF Petea;
  • pe raza jud. Bihor: PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II;
  • pe raza jud. Arad: PTF Nădlac, PTF Nadlac II, PTF Turnu, PTF Vărşand.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si   pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet  https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?vt=2&dt=2 .

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe