Punctul de Trecere a Frontierei Bors, deschis pentru efectuarea fomalitaților de frontiera dintre Romania si Ungaria

 

In vederea fluidizării traficului la granița dintre Romania si Ungaria, Poliția de Frontiera Romana a contactat autoritatile de frontiera din Ungaria pentru a permite cetățenilor romani tranzitarea Ungariei si efectuarea formalitatilor de frontiera, atat pe sensul de iesire din România, cat si pe sensul de intrare în țară si prin PTF Bors – judetul Bihor, în intervalul 07:00-01:00 (ora României).
Reamintim ca, pana în prezent autoritățile maghiare permiteau tranzitarea propriului teritoriu, pe culoarul special deschis in acest sens, doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis în acest scop în intervalul 07:00-01:00 (ora României).

Mentionam că, la intrarea in țară în continuare în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică (http://www.cnscbt.ro/…/1730-lista-zone-afectate-15-05-…/file). În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Începând cu data de 15.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi.

De asemenea, reamintim că la iesirea din tara autoritatile maghiare permit intrarea în Ungaria numai cu îndeplinirea următoarelor condiţii:
- interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19;
- îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen;
- prezentarea unor documente care sa ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe