PTF Nadlac II - Csanadpalota, destinat exclusiv transportului de marfă

În contextul eforturilor comune depuse de autoritățile române și ungare pentru identificarea celor mai bune soluții în vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei comune, precum și în vederea decongestionării traficului prin P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, care a fost stabilit culoar de tranzit pentru transportul rutier, s-a decis separarea tranzitului autovehiculelor de transport marfă cu masa mai mare de 2,4 tone de cel al autoturismelor prin acest punct de frontieră, măsura care va duce la fluidizarea traficului.

Astfel, începând cu seara zilei de 02.04.2020, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota este destinat strict traficului de marfă, fiind folosit în exclusivitate de șoferii de camioane și care transporta mărfuri, fiind disponibile 14 benzi.

Tot începând cu aceeași data, PTF NĂDLAC - Nagylac este deschis pentru autoturisme și mijloace de transport persoane. Menționam că formalitățile de frontieră se derulează pe 7 artere de control. În prezent, în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară, având ca zonă de plecare sau tranzit ţări zonele roşii şi galbene. După efectuarea formalităților de frontieră persoanele sunt îndrumate către personalul Direcţiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei pentru completarea declaraţiei specifice triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de carantină sau autoizolare la domiciliu.

 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe