Prins baut la volan, un agent a fost destituit din politie

Un agent din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures, care a fost depistat la volanul unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice, a fost sanctionat cu destituirea din politie.

In data de 06.04.2010, in jurul orei 05.00, un echipaj format din politisti de frontiera si lucratori din cadrul Politiei Rutiere au oprit pentru control, pe raza localitatii Viseu de Sus, un autoturism inmatriculat in judetul Maramures, condus de un agent din cadrul SPF Poienile de sub Munte, IJPF Maramures, aflat in timpul liber.

Agentul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testarii fiind de 0,9 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spitalul orasenesc pentru a i se recolta probe biologice.

Avand in vedere cele constatate, conducerea Politiei de Frontiera a dispus cercetarea prealabila, in regim de urgenta, a agentului, pentru comportament necorespunzator in societate, daca aduce atingere onoarei, probitatii profesionale a politistului sau prestigiului institutiei si nerespectarea dispozitiilor primite de la sefii ierarhici sau de la autoritatile anume abilitate de lege.

Dupa finalizarea cercetarii prealabile, in cursul zilei de ieri s-a dispus trimiterea in fata Consiliului de Disciplina, care a analizat abaterile disciplinare, fiind propusa si aprobata sanctionarea agentului cu destituirea din politie.

Conducerea Politiei de Frontiera Romane precizeaza faptul ca actiunile de depistare si sanctionare a lucratorilor care, prin faptele lor neconforme cu calitatea de functionar public cu statut special, nu fac cinste institutiei pe care o reprezinta, vor fi intensificate in perioada urmatoare, urmand a fi manifestata aceeasi fermitate in fiecare caz de acest gen.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe