Precizare

Pentru a nu crea cadrul unor speculații referitor la așa-zise estimări asupra numărului de cetățeni români care au intrat în țară pentru a participa la manifestări publice, facem următoarele precizări:

Situația publicată în această dimineață pe site-ul instituţiei este o informare transmisă zilnic, în legătură cu numărul de persoane, cetăţeni români şi străini, care au intrat/ieşit în/din România în ultimele 24 de ore.

Cifra de 221.700 reprezintă numărul total al persoanelor, de toate cetăţeniile, care au intrat și au ieșit în/din țară în ultimele 24 de ore, nu doar numărul cetățenilor români care au intrat în România.

Menţionăm că Poliția de Frontieră nu face estimări privind numărul de persoane care sosesc în România pentru a participa la evenimente publice sau alte activităţi, cetățenii români şi UE nefiind întrebaţi asupra acestui fapt.

De asemenea, această cifră se înscrie în media perioadei calendaristice în care ne aflăm, când mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc în România pentru a petrece concediul alături de familie, respectiv aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării.

Anul trecut, în aceeași dată (08.08.2017) au intrat și ieșit din România un număr de 196.600 de persoane (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-situatia-la-frontiera-in-ultimele-24-de-ore-10044.html), iar la data de 07.08.2017 au tranzitat frontierele României 231.000 de persoane (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-situatia-la-frontiera-in-ultimele-24-de-ore-10033.html).

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe