Precizare  - Aeroport Henri Coandă, verificări epidemiologice

În Aeroportul Internaţional Henri Coandă, tonetele de control ale poliţiei de frontieră de pe sensul de intrare în ţară sunt situate la aproximativ 200 metri distanţă după ghişeul echipat cu o staţie de lucru unde este instalată o aplicaţie dezvolată pe site-ul https://chestionar.stsisp.rode unde se poate tipări declaraţia COVID-19.

Menţionăm faptul că acest ghişeu nu este gestionat de personalul Poliţiei de Frontieră.

După ce primesc declaraţiile tipărite de la ghişeul respectiv, pasagerii se prezintă la personalul Direcţiei de Sănătate Publică pentru interviul epidemiologic, care este abilitat, conform Legii 136/ 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, să decidă carantinarea/izolarea persoanelor care vin din ţări aflate pe lista galbenă. În situaţiile în care sosesc mai multe curse simultan şi numărul pasagerilor este ridicat, timpul de aşteptare la controlul epidemiologic poate creşte semnificativ.

Ulterior, după efectuarea tuturor procedurilor mai sus menţionate, pasagerii se prezintă la ghişeele poliţiei de frontieră pentru efectuarea controlului de frontieră pentru intrarea.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe