Politistii de frontiera sunt pregatiti pentru perioada Anului Nou

In perioada Anului Nou, in aplicarea Planului national de masuri "Sarbatori de Iarna in siguranta",  Politia de Frontiera Romana  alaturi de celelalte efective ale M.A.I. va fi angrenata in actiuni care au drept scop cresterea gradului de siguranta a cetateanului, prin asigurarea unui climat de securitate publica in zona de competenta.

In acest sens, atat in punctele de trecere ale frontierei, cat si in zona de frontiera - 30 km interior de la linia de frontiera, au fost dispuse o serie masuri care sa asigurare o supraveghere sporita a frontierei de stat, precum si prevenirea si combaterea infractionalitatii transfrontaliere.

Astfel, in aceasta perioada peste 3.200 de politisti de frontiera desfasoara zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat, iar la nivelul tuturor structurilor teritoriale P.F., s-au constituit rezerve de personal, care vor fi pregatite sa actioneze, in sprijinul colegilor aflati in punctele de trecere, daca va fi necesar.

De asemenea, se  va colabora cu reprezentantii autoritatilor de frontiera din state vecine in vederea actionarii in comun pentru fluidizarea traficului frontalier, precum si cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv administratia publica locala.

Politia de Frontiera va continua sa intreprinda masuri ferme in toate zonele de competenta, respectiv va continua cooperarea inter-institutionala printr-un schimb operativ si eficient de date si informatii la nivel national pentru combaterea eficienta a infractionalitatii transfrontaliere.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe