Poliţiştii de frontieră au participat la un seminar organizat de Crucea Roşie - Filiala Satu Mare

În perioada 12-13 februarie 2019, doi specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră au participat la un seminar regional cu tema "Cooperarea cu autoritățile locale și creșterea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea unor propuneri complementare la politicile publice privind migrația ilegală". Activitatea s-a desfăşurat la sediul central al Societății Naționale de Cruce Roșie, având ca organizator Filiala Societăţii Naționale de Cruce Roșie Satu Mare.

Seminarul a fost realizat în cadrul proiectului "Help again!", cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, al cărui scop este realizarea unui cadru prin care să se poată formula și promova o alternativă cu impact național, care să faciliteze procesul de integrare al imigranților cu implicarea și responsabilizarea societății civile precum și pregătirea, dobândirea de noi competențe pentru reprezentanți ai societății civile și ai instituțiilor publice în eventualitatea apariţiei unor situații de risc.

La activitate au participat autorități care au competențe în domeniul integrării, precum și organizații non-guvernamentale implicate în asistența persoanelor care beneficiază de o formă de protecție pe teritoriul României.

Astfel, în cadrul seminarului s-a analizat, la nivel național, impactul fenomenului de migrație ilegală, contextul geopolitic ce influențează fenomenul precum și gradul de cunoaștere/implicare al instituțiilor publice și al societății civile în situația apariţiei unui aflux de imigranți.

  • Poliţiştii de frontieră au participat la un seminar organizat de Crucea Roşie - Filiala Satu Mare
  • Poliţiştii de frontieră au participat la un seminar organizat de Crucea Roşie - Filiala Satu Mare

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe