Poliţia de Frontieră sărbătoreşte Ziua Marinei Române

Cu ocazia Zilei Marinei Române, Poliţia de Frontieră participă şi în acest an, alături de Forţele Navale Române, la activităţile festive care se vor derula în localităţile de frontiera Constanţa, Mangalia, Tulcea, Galaţi, Călăraşi, Giurgiu şi Drobeta Turnu Severin.

În data de 15.08.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi Serviciilor Teritoriale Poliției de Frontieră Galaţi, Călăraşi, Giurgiu şi Drobeta Turnu Severin vor participa cu ambarcaţiuni din dotare la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate de autorităţile publice locale. Astfel, marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră vor  lua parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz, vor depune coroane de flori în cinstea eroilor marinari, vor participa la jocurile marinăreşti (trasul la parâmă, alergarea în sac, alergarea cu oul în lingură etc.) şi îşi vor prezenta navele şi ambarcaţiile din dotare.

Nava amiral „Ştefan cel Mare” a Poliţiei de Frontieră va participa la un exerciţiu organizat de Forţele Navale Române, privind Combaterii migraţiei ilegale pe mare concomitent cu căutarea şi salvarea navelor aflate în pericol, exerciţiu realizat în colaborare cu navele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), din subordinea Ministerului Transporturilor. 

Totodată, amintim faptul că în data de 11.08.2016, între orele 18.00-20.00, Garda de Coastă a participat la "Ziua Navigatorului", cu un stand de prezentare al Gărzii de Coastă şi unde au avut loc demonstraţii de autoapărare executate de luptătorii Compartimentului Sprijin Operativ. Tot atunci a fost prezentat modul de control al documentelor de călătorie şi modalitatea de supraveghere a frontierei de stat prin intermediul autospecialei cu termoviziune. Activitatea a fost organizată pe faleza Comandamentului Flotei din Constanţa şi a avut ca scop promovarea imaginii instituţiei prin prezentarea misiunilor specifice şi a tehnicii din dotare.

Continuatori ai tradiţiilor multor generaţii de străjuitori ai hotarelor ţării, marinarii aflaţi pe navele şi ambarcaţiunile Poliţiei de Frontieră Române îşi îndeplinesc misiunile specifice ce le revin pentru securizarea frontierei de stat în zona de competenţă, prin impunerea autorităţii statului român în apele de frontieră, combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere. Acţionând de multe ori în condiţii vitrege, poliţiştii de frontieră marinari au dat întotdeauna dovadă de profesionalism şi dragoste pentru meseria aleasă.

Astfel, cu ocazia Zilei Marinei Române, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră urează tuturor marinarilor şi celor care iubesc MARINA multă sănătate, fericire, prosperitate şi tradiţionala urare „ BUN CART ÎNAINTE”!

  • Poliţia de Frontieră sărbătoreşte Ziua Marinei Române
  • Poliţia de Frontieră sărbătoreşte Ziua Marinei Române
  • Poliţia de Frontieră sărbătoreşte Ziua Marinei Române
  • Poliţia de Frontieră sărbătoreşte Ziua Marinei Române
  • Poliţia de Frontieră sărbătoreşte Ziua Marinei Române

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe