Poliţia de Frontieră sărbătoreşte Ziua Marinei Române

Cu ocazia Zilei Marinei Române, Poliţia de Frontieră participă, alături de Forţele Navale Române, la activităţile festive care se desfășoară în localităţile Constanţa, Mangalia, Sulina, Tulcea, BrăilaDe asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Giurgiu, Călăraşi, Mehedinţi şi Caraş Severin participă cu ambarcaţiuni din dotare la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate de autorităţile publice locale.

Ca în fiecare an, poliţiştii de frontieră marinari din cadrul structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră participă la activităţile organizate cu ocazia Zilei Marinei in porturile de la Dunăre şi Marea Neagră, depun coroane de flori în cinstea eroilor marinari şi participă cu navele şi ambarcaţiunile din dotare la exerciţiul “Forţele Navale Române 2018” organizat de Statul Major al Forţelor Navale.

Astăzi, 15.08.2018, la Constanţa, în cadrul exerciţiului “Forţele Navale Române 2018”, echipajele Poliţiei de Frontieră de pe nava amiral „Ştefan cel Mare”, nava maritimă de patrulare şi intervenţie proiect Shaldag MK IV, şalupa de supraveghere şi control portuar proiect Rodman R1120 şi de pe ambarcaţiunea de abordaj, control şi salvare proiect SLP 5400 participă la un exerciţiu de combatere a migraţiei ilegale pe mare.

De asemenea, în cadrul aceluiaşi eveniment, la Mangalia, două şalupe de supraveghere şi control şi o navă maritimă proiect Bigliani vor efectua  exerciţii de combatere a migraţiei ilegale pe mare, respectiv de căutare şi salvare.

Manifestările au început, în data de 11.08.2018în cadrul evenimentelor “Ziua Porţilor Deschise”, organizate în porturile Constanţa şi Mangalia, ocazie cu care navele şi ambarcaţiunile Poliţiei de Frontieră - nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” şi două şalupe de patrulare şi intervenţie - au putut fi vizitate de publicul larg.

La rândul lor, structurile Poliţiei de Frontieră care au ca atribuţii supravegherea şi controlul frontierei fluviale din oraşele Sulina, Tulcea, Brăila, Giurgiu, Călăraşi, Moldova Veche, Orşova şi Drobeta Turnu Severin participă cu ambarcaţiuni fluviale de patrulare şi intervenţie la ceremoniile organizate de autorităţile locale de care aparţin.

Cu prilejul Zilei Marinei Române, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, comisarul şef de poliţie Adrian POPESCU, îi felicită pe marinarii poliţişti de frontieră şi le transmite tuturor celor care şi-au dedicat viaţa carierei de străjer al legalităţii, ordinii şi liniştii la frontierele maritime şi fluviale, cât şi membrilor familiilor lor, “La mulţi ani, sănătate, fericire, prosperitate şi tradiţionala urare  BUN CART ÎNAINTE”!

  • Poliţia de Frontieră sărbătoreşte Ziua Marinei Române

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe