Percheziţii la contrabandiştii de ţigări - Ţigări aduse cu barje şi împingătoare pe Dunăre


Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - D.P.C.M.I.I.T., Gărzii de Coastă, Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Timișoara, Giurgiu şi Iaşi împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi efectuează, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, percheziții în şaptesprezece locaţii din județele Mehedinţi, Dolj, Tulcea, Giurgiu, Galaţi, Constanţa și Ialomița la mai multe persoane care desfăşurau activităţi ilegale în sfera contrabandei cu ţigări.

În perioada februarie - iunie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – DPCMIIT, Gărzii de Coastă, Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Timișoara, Giurgiu şi Iaşi, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Călăraşi au fost delegaţi de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi pentru investigarea  mai multor persoane cunoscute cu preocupări în sfera contrabandei cu ţigări.

Pe timpul monitorizării s-a constatat că persoanele în cauză introduceau ilegal ţigări în România, din Serbia, transportate pe diferite ambarcaţiuni (barje şi împingătoare) care tranzitau fluviul Dunărea.  

La data de 10.06.2020, în continuarea cercetărilor, polițiști de frontieră împreună cu ofiţeri din cadrul IPJ Călăraşi, în baza unor mandate emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Călăraşi, efectuează mai multe percheziții în şaptesprezece locaţii din județele Mehedinţi, Dolj, Tulcea, Giurgiu, Galaţi și Ialomița.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite diferite cantităţi de ţigări şi motorină, dar şi sume de bani provenite din contrabanda cu ţigări. De asemenea, vor fi puse în aplicare paisprezece mandate de aducere, emise de unitatea de parchet pe numele persoanelor implicate.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române.

  • Percheziţii la contrabandiştii de ţigări - Ţigări aduse cu barje şi împingătoare pe Dunăre

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe