Patrulare în comun la frontiera cu Republica Moldova

Azi, 22 noiembrie a.c., în cadrul Ședinței Comune a Guvernelor din Republica Moldova și România, şeful Poliţiei de Frontieră Române, comisar şef de poliţie Adrian Popescu, împreună cu omologul său din Republica Moldova, domnul comisar şef Fredolin Lecari, au semnat un document de cooperare bilaterală privind constituirea şi activităţile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat.

Protocolul de cooperare cuprinde reglementări privind autorităţile competente, modul de constituire, desfăşurare şi acţiune al patrulelor comune şi zona în care acestea vor funcţiona.

Patrularea în comun la frontieră reprezintă o formă modernă de cooperare, având o contribuţie importantă în realizarea unui sistem eficient de supraveghere a frontierei de stat, precum şi schimbul de informaţii în domeniul prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.

După intrarea în vigoare a documentului, autorităţile de frontieră din cele două state vor putea implementa acest mecanism pe întreg segmentul frontierei comune.

De asemenea, tot în cursul zilei de azi, şeful Poliţiei de Frontieră Române a participat, alături de ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen-Daniela Dan, la o întâlnire cu domnul Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie.

Întâlnirea a avut loc în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului UE, înaltul reprezentant apreciind activitatea Poliţiei de Frontieră Române şi eforturile depuse în ceea ce priveşte fenomenul migraţiei ilegale.

  • Postare
  • Postare
  • Postare
  • Postare
  • Postare
  • Postare

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe