Patru cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh, depistați ascunși într-un camion la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar condus de un cetăţean bulgar, patru cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh, care încercau să iasă ilegal din țară.

În data de 04.07.2020, în jurul orei 10.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 66 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Daf cu semiremorca marca Koegel, ambele înmatriculate în Bulgaria.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta mărfuri diverse, având ca destinaţie Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii, au fost descoperite ascunse printre bunurile transportate, patru persoane.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt trei barbaţi și un minor, cetățeni din Afganistan şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani, solicitanți de azil în România. Aceștia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi în camion, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Reamintim faptul că vineri, 3 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit ascunși în interiorul a alte două camioane, conduse de doi cetățeni români, şaisprezece cetăţeni din Siria și Afganistan, care încercau să iasă ilegal din ţară.

  • Patru cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh, depistați ascunși într-un camion la P.T.F. Nădlac II
  • Patru cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh, depistați ascunși într-un camion la P.T.F. Nădlac II
  • Patru cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh, depistați ascunși într-un camion la P.T.F. Nădlac II

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe