Patru autovehicule căutate de autorităţile din Germania, Belgia şi Italia, descoperite la frontieră

În ultimele două zile, poliţiştii de frontieră au identificat trei autoturisme mărcile BMW, Renault şi Audi, precum şi un microbuz marca Iveco Daily, care figurau în bazele de date ca fiind căutate de către autoritățile din Germania, Belgia şi Italia.

Cele patru vehicule, în valoare totală de peste 100.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile serviciilor teritoriale ale poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În data de 11.11.2018, în jurul orei 15.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul bulgar M.A., în vârstă de 47 ani, la volanul unui autovehicul tip platformă, pe care transporta un autoturism marca Renault Megane Scenic, înmatriculat în Belgia, an de fabricaţie 2016.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul transportat pe platformă figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile belgiene la data de 29.10.2018.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul bulgar a declarat că transporta  autoturismul pentru un prieten și nu avea cunoștință despre faptul că acesta se află în atenția autorităților.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat – judeţul Dolj au depistat, în data de 10.11.2018, un cetăţean bulgar, care conducea un microbuz marca Iveco Daily, căutat de autorităţile din Italia.

La cercetări, cetăţeanul bulgar a declarat că a cumpărat microbuzul în schimbul sumei de 3.000 euro şi nu ştia că mijlocul de transport este căutat de autorităţi.

În data de 11.11.2018, în jurul orei 18.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II–Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român P.M., în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului Bucureşti, conducând un autoturism cu platformă pe care transporta un autoturism marca BMW, înmatriculat în Germania.

Cu ocazia controlului de frontieră, în urma verificărilor în baza de date s-a constatat că autoturismul BMW figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania în aceeaşi zi.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoștință că autoturismul era căutat de autorităţile din Germania.    

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II–Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român S.A., în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Mehedinţi, conducând un autoturism marca Audi tip A6, înmatriculat în Bulgaria.

În urma verificărilor suplimentare efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Belgia.

Cele patru autovehicule, în valoare totală de 103.000 lei, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor la sediile S.P.F. Giurgiu S.T.P.F. Dolj și S.T.P.F Arad și se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând să fie dispuse măsurile legale.

  • Patru autovehicule căutate de autorităţile din Germania, Belgia şi Italia, descoperite la frontieră
  • Patru autovehicule căutate de autorităţile din Germania, Belgia şi Italia, descoperite la frontieră
  • Patru autovehicule căutate de autorităţile din Germania, Belgia şi Italia, descoperite la frontieră
  • Patru autovehicule căutate de autorităţile din Germania, Belgia şi Italia, descoperite la frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe