Optsprezece cetăţeni străini, ascunşi într-un automarfar, descoperiți la P.T.F. Nădlac II


Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea - Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit ascunși, în interiorul unui automarfar, optsprezece cetăţeni străini, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri, alți douăzeci și cinci de cetățeni străini au fost depistați, tot în PTF Nădlac II, ascunși într-un autocamion, cu intenția de a trece ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 13.07.2019, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc V.S., în vârstă de 47 de ani, conducând  un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în Germania. Conform documentelor de însoţire, şoferul transporta mobilier metalic cu destinaţia Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind ascunse în semiremorcă, printre mărfuri, optsprezece persoane.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria şi Turcia, grupul fiind format din 9 bărbați, 8 femei şi un minor.

În cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani, iar minorul este în vârstă de 16 ani, toți cei în cauză intenţionând să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, urmând a fi dispuse în continuare măsurile legale care se impun.

Un caz  similar s-a înregistrat în cursul zilei de ieri, tot la PTF Nădlac II, când polițiștii de frontiera au descoperit ascunși într-un camion, încărcat cu role de aluminiu, douăzeci și cinci de cetățeni irakieni, sirieni și iranieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Si in acest caz șoferul era un cetățean turc, care în prezent este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

  • Optsprezece cetăţeni străini, ascunşi într-un automarfar, descoperiți la P.T.F. Nădlac II
  • Optsprezece cetăţeni străini, ascunşi într-un automarfar, descoperiți la P.T.F. Nădlac II
  • Optsprezece cetăţeni străini, ascunşi într-un automarfar, descoperiți la P.T.F. Nădlac II

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe