Opt persoane izolate în Insula Mare a Brăilei, sprijinite de poliţiştii de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au intervenit, cu o ambarcaţiune rapidă, pentru a salva 8 persoane care rămăseseră izolate şi fară alimente în Insula Mică a Brăilei, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

În data de 28 februarie a.c., în jurul orei 09.30, prin dispeceratul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila s-a primit o solicitare de sprijin din partea I.S.U. Brăila pentru salvarea unor persoane care au rămas izolate şi fară alimente, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, în Insula Mică a Brăilei.

Doi poliţişti de frontieră din cadrul SPF Brăila s-au deplasat cu ambarcaţiunea rapidă de intervenţie proiect ONIX 26SD la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, în zona kilometrului 5, pe braţul Vâlciu, fluviul Dunărea, de unde au preluat patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26-59 de ani, muncitori la societatea care are ca obiect de lucru exploatarea forestieră.

În jurul orelor 13.40, aceiaşi poliţişti de frontieră au preluat alţi patru angajaţi ai aceleiaşi societăţi comerciale, cu vârste cuprinse între 32-66 de ani, de la un alt punct de lucru, din zona kilometrului 210, braţ Cremenea, fluviul Dunărea.

Persoanele au fost transportate în siguranţă la trecerea BAC de pe raza localităţii Gropeni de unde au fost preluate de colegi, urmând sa fie conduse la domiciliu.

De asemenea, pe timpul misiunilor îndeplinite, poliţiştii de frontieră au dus paznicilor celor două puncte de lucru, rămaşi pe insulă, alimente şi bunuri necesare primite de la reprezentanţii societăţii angajatoare.

  • Opt persoane izolate în Insula Mare a Brăilei, sprijinite de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe