Nou adjunct la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera

Incepand cu data de 12.02.2013, prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, comisarul sef de politie Galos Liviu a fost numit in functia de adjunct al inspectorului general al Politiei de Frontiera Romane.

Noul adjunct, care a ocupat functia prin examen, va avea ca principala atributie managementul activitatilor specifice ale Politiei de Frontiera pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere.

Comisarul sef de politie Galos Liviu are o bogata experienta in activitatea politieneasca, in perioada 2003 - 2008 fiind atasat de Afaceri Interne la Ambasada Romaniei la Roma, Italia si ofiter de legatura al M.A.I. la Torino, Italia . De-a lungul timpului, acesta a ocupat diferite functii de conducere in Politia de Frontiera (sef Birou S.C.T.F. la I.J.P.F. Bihor, director adjunct al D.P.F. Oradea) si in Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (sef Sector), iar din 2010 si pana in prezent, a condus Directia de Combatere a Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere din I.G.P.F.

Noul adjunct al inspectorului general este licentiat in Stiinte Juridice la Universitatea Oradea, absolvent al Colegiului National de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" - Master in Managementul Strategic al Afacerilor Interne, al Cursului postuniversitar - Probleme actuale ale securitatii nationale in cadrul Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" - Colegiul National de Aparare, dar si absolvent al unor cursuri de specialitate in Italia privind combaterea spalarii banilor, falsurile in documente si combaterea traficului de autoturisme furate.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe