Noii adjuncți ai inspectorului general al Poliției de Frontieră Române

Începând cu data de 30.08.2017, la propunerea inspectorului general, prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au fost împuterniciți în funcțiile de adjuncți ai Inspectorului General al Poliției de Frontieră Române:

1.Comisarul șef de poliție Popescu Adrian, care va avea ca principală atribuție managementul activităților specifice Poliției de Frontieră pe linia supravegherii și controlului trecerii frontierei.

Ofițerul are o vastă experiență în domeniul monitorizării și coordonării situației operative la frontieră, iar din 2009 până în prezent a condus Centrul Operațional de Coordonare din cadrul I.G.P.F. Este licențiat în științe juridice al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, absolvent al Colegiului Național de Apărare și al  cursului postuniversitar - Continuarea specializării în domeniul penal specific activității polițienești în cadrul Facultății de Drept a Academiei de Poliție A.I. Cuza.

2. Comisarul șef de poliție Turică Marin-Cătălin, care va avea ca principală atribuție managementul activităților specifice Poliției de Frontieră pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere.

 Ofițerul are o bogată experiență în activitatea polițienească, în perioada 2005-2017 fiind șeful Serviciului de Combatere a Infracționalității Transfrontaliere. Acesta este licențiat în management la Academia Națională de Informații/Facultatea de Psihosociologie și este absolvent a numeroase cursuri de specializare în domeniul combaterii infracționalității, atât în țară, cât și în străinătate.

3. Comisarul șef de poliție Mincă Daniel, care va avea ca principală atribuție managementul activităților specifice Poliției de Frontieră pe linia de logistică și manager de proiect al Sistemului Integrat pentru Securitatea Frontierei. Ofițerul a condus, până în prezent, Direcția de Comunicații și Tehnologia Informației din cadrul I.G.P.F. și este inginer diplomat, fiind absolvent al Academiei Tehnice Militare.

  • Comunicat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe