Măsuri de fluidizare la frontiera cu Ungaria

Ca urmare a faptului ca in perioada 27-28.03.2016 s-a sarbatorit Pastele Catolic, iar pe teritoriul Ungariei au fost restrictii de circulatie pentru autovehiculele de mare tonaj, cu ocazia reluarii traficului se constata o crestere a numarului de automarfare care se prezinta pe sensul de iesire din tara, ceea ce detemina aparitia unor aglomerari in P.T.F. Bors si P.T.F. Nadlac II.

De la reluarea traficului (28.03.2016, ora 23.00), prin cele doua puncte de trecere a frontierei, pe sensul de iesire din tara, s-au efectuat formalitatile de frontiera pentru un numar de aproximativ 2.700 automarfare, timpul acordat pentru controlul unui automarfar fiind mai putin de 1,5 minute.

Pentru fluidizarea traficului si realizarea un control operativ, conducerea I.T.P.F. Oradea a dispus masuri de suplimentare a personalului care desfasoara activitati in punctele de trecere de la granita cu Ungaria.

A fost marit numarul arterelor de control la automarfare pe sensul de iesire din tara, astfel in P.T.F. Nadlac sunt deschise 5 artere de control, respectiv 2 artere cu 4 politisti de frontiera in P.T.F. Bors.

Totodata, au fost dispuse masuri pentru gestionarea eficienta a situatiei operative, respectiv prevenirea si combaterea actelor ilegale transfrontaliere.

In vederea evitarii aglomerarilor, ce pot aparea din cauza suprasolicitarii pe sensul de iesire din tara la automarfare, conducerea I.T.P.F. Oradea recomanda tuturor participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera comune existente la frontiera cu Ungaria.

Reamintim tuturor participantilor la traficul transfrontalier ca, in situatia in care sunt nemultumiti de modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numarul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.Mentionam ca informatii privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Politiei de Frontiera Romane:www.politiadefrontiera.ro.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe