Măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier în punctele de frontieră

Ca în fiecare an, înaintea sărbătorilor de iarnă, la frontierele României se înregistrează creșteri faţă de o perioadă normală, dar măsurile suplimentare dispuse de conducerea Poliţiei de Frontieră Române au dus la fluidizarea traficului, nefiind înregistrat timp mare de aşteptare în punctele de trecere a frontierei.

Astfel, la nivelul tuturor inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră a fost suplimentat numărul poliţiştilor planificaţi la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.800 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României.

În perioada 22-23 decembrie 2022, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 372.500, din care peste 205.000 pe sensul de intrare din ţară, si 94.000 mijloace de transport, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 36% faţă de același interval de timp, dintr-o perioadă normală (08-09.12.2022).

În contextul în care se vor crea aglomerări, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

La graniţa cu Ungaria şi Bulgaria formalităţile de frontieră se derulează în comun cu autorităţile din statele vecine, sens în care reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu omologii unguri şi bulgari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor şi a personalului aferent).

Reamintim ca la graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere  în regim internaţional după cum urmează:

  • pe raza județului Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu și P.T.F. Vărşand,
  • pe raza județului Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borș, P.T.F. Borș II, P.T.F. Valea lui Mihai și P.T.F. Săcuieni,
  • pe raza județului Satu Mare: P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni,
  • pe raza județului Timiș: P.T.F. Cenad.

De asemenea, recomandăm participanţilor la trafic să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie din statele de destinaţie şi din cele tranzitate şi să pregătească din timp documentele de călătorie.

Informaţii privind situaţia traficului prin punctele de trecere se regăsesc pe  aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe