Lista actualizată a statelor exceptate de la aplicarea măsurii de izolare

În baza Hotărârii nr. 32 din 29.06.2020 privind propunerea unor măsuri necesar a fi aplicate după data de 01.07.2020 precum și instituirea excepției de la măsura carantinării / izolării pentru unele țări din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European se menține lista statelor aflate în "zona verde", pentru care nu mai există obligația izolării la domiciliu a cetățenilor care vin în România din respectivele țări, aprobată prin Hotărârile numărul 29 și 31.
Astfel, persoanele care sosesc în România din statele aflate pe "lista verde" sunt exceptate de la măsura carantinării / izolării, dacă sunt asimptomatice.


Detalii privind lista actualizată se regăsesc la : http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/1836-lista-statelor-exceptate-de-la-masura-de-carantina-29-06-actual/file


Pentru persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare, dar care, înaintea plecării din ţările respective, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acestora, intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz.
De asemenea, persoanele care au plecat din România şi petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă ţară exceptată de la măsura carantinării/izolării nu intră în carantină/izolare la intrarea în România.

  • Lista actualizată a statelor exceptate de la aplicarea măsurii de izolare

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe