Lista actualizată a statelor exceptate de la aplicarea măsurii de izolare

În baza Hotărârii nr. 31 din 22.06.2020 privind instituirea excepției de la măsura carantinării / izolării pentru unele țări din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European și a analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantina/izolare cu alte cinci state.

Astfel, începând cu data de 23.06.2020, ora 00.00, şi persoanele care sosesc în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană) sunt exceptate de la măsura carantinării / izolării, dacă sunt asimptomatice.

Detalii privind lista actualizată se regasesc la : http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/.

În baza acordului existent la nivelul Uniunii Europene privind deschiderea granițelor interne, lista privind țările exceptate de la măsura carantinării / izolării cuprinde doar state membre UE și ale Spațiului Economic European.

Pentru persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare, dar care, înaintea plecării din ţările respective, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acestora, intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz.

De asemenea, persoanele care au plecat din România şi petrec o perioadă mai scurtă de 14 zile în altă ţară exceptată de la măsura carantinării/izolării nu intră în carantină/izolare la intrarea în România.

Țările terțe exceptate de la măsura carantinării / izolării se vor stabili după momentul definitivării criteriilor unitare aplicabile la nivel european, pe baza cărora se instituie această excepție.

 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe