Land Rover căutat de autoritățile italiene, descoperit la P.T.F. Borş

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au descoperit un autoturism marca Land Rover, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, care era semnalat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

În data de 21.02.2017, ora 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru a intra în ţară un bărbat  cu dublă cetăţenie româna si R Moldova, Tudor Ş. în vârstă de 54 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Iaşi, la volanul unui autoturism marca Land Rover, înmatriculat în Germania.

La controlul specific, polițiștii de frontieră au constatat că seria de șasiu poansonată pe autoturism  nu îndeplinește condițiile de formă ale fabricantului, aspect ce a trezit suspiciuni cu privire la proveniența mașinii.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în baza de date, polițiștii de frontieră au constatat că autovehiculul figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în data de 20.05.2016.

Conducătorul auto a declarat că un conaţional l-a rugat să transporte autoturismul din Italia până în R. Moldova și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se află în atenția autorităţilor italiene.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 60.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F. Oradea până la finalizarea cercetărilor.

  • Land Rover căutat de autoritățile italiene, descoperit la P.T.F. Borş
  • Land Rover căutat de autoritățile italiene, descoperit la P.T.F. Borş
  • Land Rover căutat de autoritățile italiene, descoperit la P.T.F. Borş

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe