Iranieni cu documente luxemburgheze false, depistaţi la P.T.F. Giurgiu

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu- I.T.P.F. Giurgiu au depistat doi cetățeni iranieni care au prezentat la controlul de frontieră  documente de identitate luxemburgheze false, pentru care au plătit 7.000 de dolari.

În data de 06.01.2019, în jurul orei 01.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat, pentru a efectua formalitățile de frontieră, două persoane, de sex masculin, care călătoreau într-un autocar ce aparținea unei firme de transport internațional, prezentând documente de identitate ce aveau însemnele autorităților luxemburgheze.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat faptul că

documentele prezentate de cei doi pasageri  nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Pe timpul cercetărilor, bărbații au declarat că sunt cetăţeni iranieni și intenționau să călătorească într-un stat din vestul Europei, iar documentele false le-au obținut de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, plătind suma de 7.000 dolari.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele și documentele au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Iranieni cu documente luxemburgheze false, depistaţi la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe