Întâlnire a Comisiei Mixte româno-bulgare, privind frontiera de uscat dintre cele două state

În perioada 16-17 iulie 2019, la Ruse (Republica Bulgaria), a avut loc o întâlnire a şefilor comisiei mixte româno-bulgare pentru protecţia, întreţinerea şi reconstituirea frontierei în sectorul de uscat al frontierei dintre cele două state.

Delegaţia Poliţiei de Frontieră Române a fost condusă de preşedintele comisiei, domnul comisar șef de poliție Adrian Popescu, împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, iar delegaţia Bulgariei de către domnul comisar Dimitar Chorbadzhiev, directorul Direcţiei Regionale Poliţia de Frontieră Bulgară.

Cu ocazia întrevederii, membrii comisiei au analizat măsurătorile geodezice efectuate pe linia de frontieră în sectorul de uscat al frontierei de stat româno-bulgare în anii 2006 și 2007, precum și prezentarea noilor hărți ale traseului liniei de frontieră elaborate de către partea bulgară.

De asemenea, comisia mixtă a hotărât verificarea de către experţii topografi a traseului liniei de frontieră terestre de la graniţa româno-bulgară, precum şi stabilirea activităților comune privind protecția, întreținerea și reconstituirea liniei de frontieră și a semnelor de frontieră, în sectorul de uscat al frontierei de stat romano-bulgare.

Această întâlnire de lucru se înscrie în programul derulat de Poliţia de Frontieră Română în scopul intensificării relaţiilor de colaborare inter-instituţională internaţională în domeniul frontalier cu toate statele vecine în vederea asigurării securităţii frontierelor.

  • Întâlnire a Comisiei Mixte româno-bulgare, privind frontiera de uscat dintre cele două state
  • Întâlnire a Comisiei Mixte româno-bulgare, privind frontiera de uscat dintre cele două state
  • Întâlnire a Comisiei Mixte româno-bulgare, privind frontiera de uscat dintre cele două state

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe