Informare privind tranzitarea punctelor frontieră din sudul ţării

Informăm participanții la trafic că tranzitarea cu bacul peste Dunăre prin Punctele  de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele şi Zimnicea a fost reluată, în urma deciziei luate de căpităniile porturilor.

De asemenea,  reamintim ca autoritatile bulgare  au informat că au fost ridicate restricţiile de circulaţie pe Drumurile Naţionale I-5 (Ruse-Byala) şi I-2 (Ruse-Razgrad) pentru autovehiculele de mare tonaj,  măsuri instituite în data de 28.11.2018, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile de pe teritoriul  R. Bulgaria.

Precizăm faptul că  prin P.T.F. Giurgiu - Ruse  se circula în condiții de iarnă și că polițiștii de frontieră români colaborează în permanență cu omologii lor bulgari în vederea fluidizării traficului și micşorării timpilor de aşteptare.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a dispus măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor şi mărirea numărului arterelor de control, până la capacitatea maximă a punctului de frontieră, în vederea micşorării timpilor de aşteptare.

Recomandăm participanţilor la trafic consultarea aplicației „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe