Informare

Ca în fiecare an, în perioada sezonului estival, traficul prin punctele de trecere a frontierei înregistrează valori crescute, deoarece tot mai mulţi cetăţeni români aleg să îşi petreacă zilele libere în afara graniţelor ţării sau se întorc în România pentru a-şi vizita rudele în vacanţă.

Încă de la debutul sezonului estival, valorile de trafic au început să crească, rămânând în aceeaşi linie ascendentă ca şi în anii trecuţi, sens în care Poliţia de Frontieră Română și-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum şi resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

Pentru a evita aglomerările în punctele de trecere a frontierei, Poliția de Frontieră și-a adaptat dispozitivul pentru perioada estivală, funcționând la capacitate maximă. Astfel, zilnic peste 4.000 poliţişti de frontieră desfăşoară în această perioadă activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În acest an, la nivelul întregii ţări, în perioada 03-05.08.2018 au trecut frontiera aproximativ 895.000 persoane, din care 446.000 pe sensul de intrare şi 449.000 pe sensul de ieşire.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar pentru anumite puncte (ex. P.T.F. Nădlac II), din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

  • Valorile de trafic se menţin ridicate în punctele de trecere a frontierei, în perioada vacanţelor

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe