Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti


Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfăşurat în zona de responsabilitate, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni în vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au descoperit şi confiscat cantitatea de 31.710 pachete țigări, în valoare de aproximativ 370.700 lei.

Pentru reţinerea unor contrabandişti, poliţiştii de frontieră au tras 12 focuri de avertisment în plan vertical.

Ieri, 21 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus,judeţul Maramureş, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat spre localitatea Vicovu de Sus, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și s-au îndreptat spre linia de frontieră.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras 12 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În urma acţiunii au fost reținuți trei cetățeni ucraineni.

 La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea zonei, fiind astfel descoperite 20 de colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Cele trei persoane reținute și coletele cu țigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Astfel, s-a stabilit că cei trei cetățeni ucraineni sunt numiții I.B, T.F și M.L, având vârste cuprinse între 21 și 35 de ani.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 9.840 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 115.100 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Brodina au observat, tot în data de 21 iunie a.c., pe raza localității Brodina, jud. Suceava un autoturism, marca Audi A6, care ieșea din curtea unui imobil. În momentul în care conducătorul autoturismului a observat echipajul mobil al poliției de frontieră, acesta a abandonat mașina și a fugit.

Din primele verificări, în autoturism au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care, cu acordul proprietarului imobilului, autoturismul a fost ridicat și dus la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

Astfel, asupra mașinii a fost efectuat un control amănunțit în urma căruia au fost descoperite 9.880 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 115.600 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, iar autoturismul, în valoare de 6.000 de lei, a fost reținut pentru continuarea cercetărilor.

În seara zilei de 21.06.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au desfasurat o acțiune specifică în zona de competenţă în urma careia au observat un autoturism suspect care se deplasa în mare viteză spre localitatea Sigetu Marmației.

Echipajul poliției de frontieră a trecut la urmărirea autoturismului, iar la scurt timp acesta a fost descoperit, abandonat, pe o stradă din localitate.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, colegii noştri au observat mai multe colete cu țigări, aceasta fiind dusă la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în autoturism au fost descoperite 16 colete care conțineau cantitatea de 11.990 pachete cu țigări, în valoare de 140.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate.

Totodată autoturismul, în valoare de 8.000 de lei, folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

  • Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti
  • Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti
  • Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti
  • Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti
  • Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe