Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru reţinerea unor contrabandişti  


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – judeţul Botoşani au reţinut un cetăţean ucrainean, care a încercat să introducă ilegal în România, peste ”frontiera verde”, aproximativ 7.500 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. 

Pentru reținerea contrabandiştilor, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase nouă focuri de armă în plan vertical, conform prevederilor legale.

În data de 04 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iași, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.30, aceștia au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Racovăţ, mai multe persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat în România, transportând colete voluminoase.

La somaţia verbală efectuată de către lucrătorii noştri, persoanele au încercat să fugă, profitând de întuneric şi vegetaţie, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând nouă focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

Polițiștii de frontieră l-au reţinut pe cetăţeanul ucrainean Arcadie B., în vârstă de 22 de ani. În apropierea zonei unde a fost reţinut bărbatul, polițiștii de frontieră au descoperit 15 colete, prevăzute cu chingi pentru transport.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Pe timpul cercetărilor, Arcadie B. a declarat că a fost contactat de un cetăţean  ucrainean, care i-a propus, ca în schimbul sumei de 50 de euro, să transporte coletelor cu ţigări din Ucraina în România

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu țigări (149.800 ţigarete), marca Marble, de provenienţă Duty-free, în valoare totală de 70.505 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de  introducerea în/sau scoaterea din țară prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

  • Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru reţinerea unor contrabandişti  
  • Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru reţinerea unor contrabandişti  
  • Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru reţinerea unor contrabandişti  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe