Festivitatea de depunere a Jurământului militar de către elevii Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea


La data de 11 noiembrie 2016, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea, în prezența chestorului principal de poliţie Liviu Galoş - Împuternicit Inspector General al Poliţiei de Frontieră Române, a avut loc festivitatea de depunere a Jurământului militar de către cea de a 27-a serie de elevi declaraţi admişi în urma susţinerii examenului din sesiunea septembrie 2016.

Ziua depunerii Jurământului militar este o zi importantă, atât pentru personalul şcolii, cât şi pentru tinerii elevi care trăiesc cu vizibilă emoţie acest înălţător moment.

Domnul chestor principal de poliţie Liviu Galoş - Împuternicit Inspector General al Poliţiei de Frontieră Române, a transmis tinerilor elevi mesajul Ministrului Afacerilor Interne, domnul Ioan-Dragoş Tudorache. Totodată, în cuvântul adresat elevilor, personalului şcolii şi asistenţei, a felicitat elevii de anul I cu ocazia depunerii jurământului, exprimându-şi totodată încrederea în instituţie cu privire la formarea, în continuare, de absolvenţi bine pregătiţi profesional.

Cei 148 de elevi care au depus Jurământul militar, dintre care cincizeci de fete şi nouăzeci şi opt de băieţi, au fost declaraţi admişi în urma susţinerii examenului de admitere la care au fost înscrişi 446 de candidaţi.

La festivitate au participat Inspectorul General al Poliţiei de Frontieră Române, oficialităţi locale şi reprezentanţi ai altor instituţii publice din municipiul Oradea, comandanţi şi şefi ai altor structuri M.A.I. şi M.Ap.N din garnizoana Oradea, veterani de război, înalte feţe bisericeşti ale Episcopiei Ortodoxe Oradea, şefi şi directori ai instituţiilor cu care şcoala cooperează alături de părinţi, rude şi prieteni ai tinerilor elevi.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea efectivelor şcolii, într-o atmosferă plină de emoţie, sub privirile tuturor celor prezenţi. Momentul mult aşteptat a fost cel al întâlnirii elevilor cu părinţii, rudele şi prietenii care au venit din toate colţurile ţării pentru a fi alături de ei în acest moment important din cariera lor.

  • Festivitatea de depunere a Jurământului militar de
  • Festivitatea de depunere a Jurământului militar de
  • Festivitatea de depunere a Jurământului militar de
  • Festivitatea de depunere a Jurământului militar de

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe