Doi tineri irakieni au sărit din tren, încercând să intre ilegal în România prin P.T.F. Giurgiu Feroviar

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat doi tineri irakieni (un bărbat şi o femeie), care au sărit din tren, încercând să intre ilegal în România. La cercetări, a rezultat ca tinerii urmau să fie sprijiniţi de un conaţional, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 16.08.2017, ora 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Feroviar, pe timpul efectuării formalităţilor de frontieră asupra trenului Rapid 460, care circula pe ruta Sofia-Bucureşti, poliţiştii de frontieră au observat două persoane (un bărbat şi o femeie) care au sărit din tren încercând sa evite controlul de frontiera.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate şi au reţinut cele două persoane, care au declarat că sunt cetăţeni irakieni şi nu au documente de identitate asupra lor, fiind conduse la sediul punctului de frontiera, pentru cercetări.

Extinzând verificările, în acelaşi vagon din care au sărit cele două persoane, a  fost identificat un cetăţean irakian, H.S.A., în vârstă de 35 ani, posesor al unui paşaport irakian şi permis de rezidenţă bulgăresc care urma să intre legal în România, precum şi bagajele personale ale migranţilor.

Poliţiştii de frontiera au efectuat un control amănunţit asupra celor doi cetăţeni irakieni, în urma căruia asupra bărbatului, în vârstă de 27de ani, a fost găsit un document emis de autorităţile bulgare pentru solicitanţii de azil, iar asupra femeii, în vârstă de 22 ani, a fost găsit un document de identitate irakian.

În cadrul cercetărilor, cei doi migranţi au declarat că au plecat din Sofia, împreună cu H.S.A. şi doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Deoarece nu aveau documente de călătorie pentru a efectua formalităţile de frontieră, când au ajuns în apropierea punctului de trecere, tinerii s-au ascuns iniţial în locul destinat roţii de frânare manuală, iar apoi au sărit din tren, sperând să evite efectuarea controlului.

Pe timpul verificărilor, tânăra a solicitat asistenta medicală, deoarece a declarat ca a consumat droguri pe teritoriul Bulgariei, fapt pentru care a fost chemată o ambulanţă, prin Serviciul de Urgenta 112, pentru a fi transportată la spital şi a i se acorda îngrijiri de specialitate.

Ca urmare a celor constatate, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi complicitate la trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza Protocolului româno-bulgar cei doi bărbaţi au fost predaţi autorităţilor de frontieră din ţara vecină în vederea continuării cercetărilor.

  • Doi tineri irakieni au sărit din tren, încercând să intre ilegal în România prin PTF Giurgiu Feroviar
  • Doi tineri irakieni au sărit din tren, încercând să intre ilegal în România prin PTF Giurgiu Feroviar

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe