Doi tineri din Kosovo, depistaţi într-un lan de porumb, lângă graniţa cu Serbia

În cadrul acţiunilor de supraveghere desfăşurate la frontiera de sud-vest, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au depistat 2 tineri din Kosovo care încercau să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În dimineaţa zilei de 17.09.2016, în jurul orei 08.40, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, a observat pe direcţia localităţile Valcani şi Beba Veche, în culturile agricole din apropierea frontierei, două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, împreună cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie Sânnicolau Mare, fiind depistate două persoane de sex masculin, ascunse într-un lan de porumb, care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni din Kosovo, cu vârste de 20 respectiv 25 ani. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia pe jos, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunţate şi autorităţile sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

  • Doi tineri din Kosovo, depistaţi într-un lan de
  • Doi tineri din Kosovo, depistaţi într-un lan de

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe