Doi cetățeni din Maroc, opriți la frontiera de nord a țării

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, au depistat și reținut doi cetățeni marocani, care au trecut ilegal frontiera în România din Ucraina.

În data de 16 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune în cooperare cu autoritățile de frontieră ucrainene, pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.30, colegii noștri au depistat la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, pe direcția localității Vicovu de Sus, jud. Suceava, doi bărbaţi care se deplasau spre interiorul țării.

Persoanele în cauză  nu își justificau prezența în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei doi bărbați sunt cetățeni din Maroc, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat,  iar conform procedurilor legale, cei doi cetățeni din Maroc au fost predați, în baza acordului de readmisie, autorităților ucrainene, în vederea continuării cercetărilor.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe