Doi cetăţeni afgani cercetaţi pentru călăuzirea unui grup de 28 migranţi

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, pe raza judeţului Timiş a fost depistat un grup format din 30 de cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, 21 bărbaţi, 2 femei şi 7 copii, au fost conduse la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timiş pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni din  Irak, Siria și Afganistan. De asemenea, in cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că grupul de migranţi a fost sprijinit in acţiunea ilegala de către doi cetățeni afgani,  care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi  şi pe numele cărora au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Cercetările sunt în derulare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la finalizarea acestora urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe