Delegație a Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, în vizită la Poliția de Frontieră Română

În data de 13.05.2019, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a avut loc vizita unei delegații a Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, condusă de domnul secretar de stat Alexandru Larionov.

Delegația din Republica Moldova  a fost primită de către domnul comisar-șef de poliție Adrian Popescu, împuternicit inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, întâlnirea reprezentând un prilej  de a analiza probleme actuale înregistrate la graniţa comună, situaţia funcţionării punctelor de trecere a frontierei de stat româno-moldovene.

Agenda activității a vizat, prezentarea de către partea română a unor aspecte privind managementul integrat al frontierei, conceptul actual si bunele practici in domeniu la nivelul Uniunii Europene, precum și abordarea unor subiecte despre elaborarea, promovarea și monitorizarea implementării documentelor de politici ]n domeniu, Sistemul European de supraveghere a frontierelor (EUROSUR). De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale de către Poliţia de Frontieră Română, sistemul de evaluări Schengen, atragerea și implementarea proiectelor și programelor de asistență externă.

Cu acest prilej delegaţia moldoveană a vizitat, la sediul I.G.P.F., Centrul Operaţional de Coordonare  al Poliţiei de Frontieră, unde se colectează şi procesează informaţiile de la sistemele de supraveghere şi control instalate pe frontieră, în scopul optimizării timpului de răspuns şi al gestionării resurselor la un nivel unitar.

La încheierea activităţii, delegaţia moldoveană a mulţumit pentru disponibilitate și ospitalitate, a apreciat modul de asigurare a securităţii frontierei, precum şi modul de acţiune  în scopul gestionarii fenomenului infracţional transfrontalier.

  • Delegație a Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, în vizită la Poliția de Frontieră Română
  • Delegație a Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, în vizită la Poliția de Frontieră Română
  • Delegație a Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, în vizită la Poliția de Frontieră Română

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe