Concurs pentru ocuparea functiei de director la Garda de Coasta

Azi, la sediul Inspectoratul General al Politiei de Frontiera s-a desfasurat concursul pentru ocuparea functiei de director la Garda de Coasta.

Ofiterii participanti, recrutati din sursa interna, au sustinut in fata comisiei de concurs o proba de selectie, constand intr-un interviu structurat pe subiecte profesionale.

In urma concursului a fost declarat admis comisar sef de politie Costache Laurentiu care pana in prezent a fost imputernicit in functia de director al Garzii de Coasta.

Comisarul sef de politie Laurentiu Costache are o vasta experienta profesionala in domeniul controlului si supravegherii trecerii frontierei, fiind in structurile Politiei de Frontiera de 24 ani, perioada in care a ocupat atat functii de executie, cat si de conducere.

Noul director este absolvent al Institutului de Marina "Mircea cel Batran" Constanta, Academiei de Inalte Studii Militare Bucuresti si al Facultatii de Drept si Administratie Publica din cadrul Universitatii "Spiru Haret" Constanta, precum si al mai multor cursuri postuniversitare cu diverse specializari.

Avand in vedere rezultatele concursului, in perioada urmatoare vor fi intreprinse  demersurile legale pentru numirea in functie a ofiterului.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe