Ciuperci halucinogene descoperite în bagajele unui bărbat, pe Aeroportul Cluj Napoca

Poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Cluj Napoca au depistat un cetăţean american care intenţiona să intre în Romania, pentru a participa la un festival, având în bagaj un pliculeţ ce conţinea substanţe halucinogene. 

În data de 08.09.2021, la PTF Aeroport Cluj Napoca, s-a prezentat pentru a intra în ţară din direcţia Frankfurt, un cetăţean  SUA, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontiera, în baza unei analize de risc şi având în vedere că bărbatul manifesta un comportament agitat, acesta a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunţit.  

În urma verificărilor efectuate asupra bagajului personal, s-a descoperit un plic transparent care conţinea mai multe fragmente vegetale (ciuperci), despre care existau suspiciuni că sunt halucinogene.

Persoana în cauză a declarat că intenţiona să meargă la un festival, în municipiul Cluj Napoca, şi că substanţele respective erau folosite în scop terapeutic.

Produsele au fost ridicate şi trimise la expertizare către laboratorul de specialitate, care a confirmat că substanţa vegetală conţine psilocină (drog de mare risc).

În cauză  se derulează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, pentru introducerea sau scoaterea din ţară  de droguri de risc, fără drept. Totodată, cetăţeanului american nu i s-a permis continuarea călătoriei.

  • Ciuperci halucinogene descoperite în bagajele unui bărbat,  pe Aeroportul Cluj Napoca

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe