Cincizeci de persoane care provin din Afganistan şi Pakistan, depistate pe raza municipiului Timişoara, în urma unei acţiuni pentru prevenirea migraţiei ilegale 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale desfăşurate pe raza municipiului Timişoara, cincizeci de cetăţeni asiatici, solicitanţi de azil in ţara noastră sau cu permise de muncă, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În data de 31.01.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 17.00, aceştia au identificat, într-un imobil de pe raza localităţii Timişoara, cincizeci de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cetățenii străini sunt bărbaţi din Afganistan şi Pakistan. Patruzeci şi opt de persoane au documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara. Doi bărbaţi din Afganistan nu posedau documente temporare de identitate motiv pentru care au fost conduşi la sediul ITPF Timişoara pentru cercetări.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că cetăţenii străini aveau în intenţie să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

După finalizarea tuturor verificărilor, poliţiştii de frontieră au îndrumat pe solicitanţii de azil spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistraţi, iar pentru cei doi afgani poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să se ia măsurile legale.

Astfel de acţiuni se vor derula periodic cu sprijinul şi cooperarea celorlalte structuri ale MAI de pe raza judeţului Timiş.

  • Cincizeci de persoane care provin Afganistan şi Pakistan depistate pe raza municipiului Timişoara în urma unei acţiuni pentru prevenirea migraţiei ilegale 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe