Cinci cetățeni din India și Pakistan, opriţi la frontiera cu Ungaria


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, au depistat trei cetăţeni din India și doi din Pakistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 04.07.2019, ora 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în baza informaţiilor deţinute la nivelul ITPF Timiş. Astfel, au fost observate, cu aparatura de vedere pe timp de noapte, cinci persoane, care se deplasau din interiorul țării spre graniţa cu Ungaria, la aproximativ 300 m de linia de frontieră.

Persoanele în cauză au fost reţinute şi, întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei cetăţeni din India și doi din Pakistan, dintre care patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani și un minor în vârstă de 16 ani, toți solicitanți de azil pe teritoriul României.

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

  • Cinci cetățeni din India și Pakistan,opriţi la frontiera cu Ungaria
  • Cinci cetățeni din India și Pakistan,opriţi la frontiera cu Ungaria

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe