Cetăţeni din Bangladesh depistaţi de poliţiştii de frontieră botoşăneni în cooperare cu grănicerii ucraineni

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani - I.T.P.F. Iaşi, în cooperare  cu structurile de frontieră din Ucraina, au identificat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Pomârla, opt cetăţeni din Bangladesh, care au trecut ilegal frontiera din ţara vecină  cu  intenţia de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 09 iulie a.c., în jurul orei 00.30,  poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani şi a Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră ale Ucrainei  în zona de responsabilitate comună, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Pomârla, județul Botoșani, au fost identificați şi reţinuți opt cetăţeni afro-asiatici.

Având în vedere că persoanele în cauză nu deţineau documente de identitate asupra lor și nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost duse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoşani pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt opt bărbați, toți cetăţeni Bangladesh, având vârste cuprinse între 16 şi 31 de ani. Persoanele în cauză au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățenii din Bangladesh urmând a fi preluați, în cursul acestei zile, de către autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor, în baza legislaţiei celor două state pe linie de combatere a migraţiei ilegale.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

  • Cetăţeni din Bangladesh depistaţi de poliţiştii de frontieră botoşăneni în cooperare cu grănicerii ucraineni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe