Cetăţean irakian, care intenţiona să intre fraudulos în România, depistat la P.T.F. Calafat

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat- I.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetăţean irakian, care a încercat să intre fraudulos în România, evitând controlul din punctul de frontieră. 

În data de 15.05.2020, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au observat, în zona adiacentă punctului de frontieră, o persoană de sex masculin care a încercat să evite efectuarea controlului de frontieră escaladând gardul perimetral din apropierea punctului de trecere.  

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat in zonă, constantând că bărbatul prezenta semne de accidentare la piciorul drept, fapt pentru care acesta a fost transportat la sediul poliției de frontieră, unde a fost chemat un echipaj medical care i-a acordat îngrijiri de specialitate.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că bărbatul este cetățean irakian, în vârstă de 33 ani. Acesta a declarat că a plecat din Turcia, în urmă cu trei zile, cu un autocamion condus de un cetățean turc a cărui identitate nu o cunoaște, căruia i-a plătit suma de 1000 de dolari.

De asemenea tânărul a declarat că intenţiona să ocolească punctul de frontieră, fără să efectueze formalitățile specifice de control, motiv pentru care a încercat să escaladeze gardul perimetral al Punctului de Trecere a Frontierei, accidentându-se la piciorul drept, deoarece dorea să ajungă în Germania și nu deținea documente de călătorie valabile.

Conform protocolului româno-bulgar, cetăţeanul irakian a fost preluat de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

  • Cetăţean irakian, care intenţiona să intre fraudulos în România, depistat la P.T.F. Calafat
  • Cetăţean irakian, care intenţiona să intre fraudulos în România, depistat la P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe