Cetățean din Kosovo, oprit la frontiera de sud-vest


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat un cetățean din Kosovo care a încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 21.04.2019, în jurul orei 10.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara, care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat, au depistat o persoană care se deplasa pe jos, dinspre Serbia spre România, la aproximativ 300 m de linia de frontieră, în apropierea localităţii Beba Veche din judeţul Timiş.

Deoarece nu îşi justifica prezenţa în zonă, persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un bărbat din Kosovo, în vârstă de 26 de ani. Acesta a declarat că s-a deplasat pe jos, pe câmp și că dorea să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen, întrucât nu îndeplinea condiţiile de intrare în ţară.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, tânărul fiind preluat de autorităţile de frontieră sârbe, în baza acordului de readmisie, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

  • Cetățean din Kosovo, oprit la frontiera de sud-vest

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe