Cetăţean bulgar, cercetat pentru comportament agresiv în aeronavă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului International Henri Coandă au întocmit lucrare penală unui cetăţean bulgar pentru încălcarea prevederilor Codului Aerian, deoarece bărbatul a manifestat un comportament agresiv fata de personalul navigant al aeronavei in care călătorea.

În data de 27.03.2018, în jurul orei 21.30 poliţiştii de frontiera Aeroportului International Henri Coandă au fost informaţi de către echipajul unei curse aeriene care a aterizat pe aeroport, ca pe timpul zborului, unul dintre pasageri a manifestat un comportament agresiv, punând in pericol siguranţa pasagerilor.

Ca urmare a faptului ca pilotul si copilotul au depus plângere în acest sens, persoana în cauză, un cetăţean bulgar, în vârstă de 28 de ani, a fost preluată de către poliţiştii de frontieră şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea unui act de violență fizică sau psihică asupra  personalului navigant aflat la bordul unei aeronave civile în zbor.

Bărbatul va fi prezentat, în cursul zilei de astăzi, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, conform competentelor.

Menţionam ca in conformitate cu prevederile art. 107, alin.2   din Ordonanta 29/2007 privind Codului Aerian al României, cu modificarile si completarile ulterioare, săvârșirea oricărui act de violență fizică sau psihică asupra unei persoane aflate la bordul unei aeronave civile în zbor sau în pregătire de zbor, reprezintă infracţiune şi se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani și interzicerea unor drepturi. Daca fapta este savarsita asupra personalului navigant, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

  • Cetăţean bulgar, cercetat pentru comportament agresiv în aeronavă

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe