Autovehicul radiat din circulaţie, descoperit în P.T.F. Oancea

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat un cetăţean român, care s-a prezentat la controlul de frontieră, conducând un autovehicul ce figura ca radiat din circulaţie.

În data de 21 februarie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, cetățeanul român L.G., în vârstă de 45 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, ce avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare românesc.

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autovehiculului în cauză, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul figurează ca radiat din circulație din data de 23.12.2019.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat recent autovehiculul în cauză de la un cetățean român şi că nu avea cunoștință despre faptul că acesta nu mai avea drept de circulaţie pe drumurile publice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe