Autoturism căutat în Italia, descoperit la Iaşi

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi indisponibilizat un autoturism, marca BMW, care figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia. 

În data de 20 februarie a.c., în jurul orei 13.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi  – I.T.P.F. Iași au oprit în trafic, pe raza municipiului Iași, un autoturism marca BMW, înmatriculat în România, condus de ieşeanul G.G., în vârstă de 56 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Italia,  iar şoferul avea dreptul de a conduce suspendat.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu știa de eventualele probleme juridice ale autoturismului.

În cauză, mașina în valoare de 48.500 de lei a fost indisponibilizată la sediul instituției. A fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată,  iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi a tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe