Aspecte referitoare la circulatia automarfarelor care transporta animale si produse fitosanitare prin P.T.F. Nadlac si Nadlac II

Saptamana trecuta, la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac - Nagylak a avut loc o sedinta de lucru la care au participat reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea si Capitaniei de Politie a Judetului Csongrad - Ungaria.

Sedinta a avut ca scop clarificarea unor aspecte referitoare la circulatia automarfarelor care transporta animale si produse fitosanitare prin punctele de trecere a frontierei Nadlac - Nagylak si Nadlac II - Csanadpalota (autostrada) in vederea stabilirii masurilor comune necesare asigurarii unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport.

Astfel, s-a stabilit ca circulatia automarfarelor care transporta marfuri periculoase, plante, animale si marfuri care necesita control fitosanitar si veterinar (inclusiv fructe, legume si produse derivate din acestea), fara limita de greutate, se realizeaza exclusiv prin P.T.F. Nadlac – Nagylac. Aceste categorii de automarfare nu sunt supuse restrictiilor de circulatie impuse de autoritatile din Ungaria.

Totodata, reamintim ca prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II - Csanadpalota se permite traficul international de marfuri pentru toate categoriile de transporturi, cu exceptia marfurilor care trebuie supuse controlului fitosanitar si veterinar, precum si transportul de marfuri periculoase si al vehiculelor lente.

Comunicat al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe