Aproximativ 60 de fapte ilegale, constatate la frontieră în perioada 24-25 decembrie

În ajunul și ziua de Craciun (24-25.12.2019), în urma misiunilor desfășurate în zona de competență - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - polițiștii de frontieră au constatat 60 de fapte ilegale, din care 42 infracțiuni și 18 contravenții, săvârșite atât de cetățeni români, cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracțiunile contrabandă și fraudă vamală, precum și de fals și uz de fals. De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 246.800 lei.

În aceste zile, polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 30 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de ședere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 38 cetăţeni români din diferite motive legale.

În ceea ce privește traficul, în ajunul si în ziua de Craciun, prin punctele de trecere au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 224.300 de persoane, cetățeni români și străini, atât pe sensul de intrare, cât  și pe cel de ieşire din ţară și aproximativ 49.200 mijloace de transport. Comparativ cu aceeași perioada a anului 2018, se înregistreaza o creștere de 16%, traficul desfășurându-se în condiții normale fără a se înregistra aglomerări.

Reamintim că, informaţii privind timpul de așteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe