Aproximativ 470.000 persoane au trecut frontiera în perioada minivacanţei

În perioada 24-26.01.2020, prin punctele de trecere a frontierei au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 470.000 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 225.000 pe cel de ieşire din ţară şi 245.000 mijloace de transport, dintre care peste 123.000 pe sensul de ieșire din țară. 

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

De asemenea, în perioada minivacanţei, în urma misiunilor desfășurate în zona de competență - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - polițiștii de frontieră au constatat 130 de fapte ilegale, din care 70 infracțiuni și 60 contravenții, săvârșite atât de cetățeni români, cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracțiunile contrabandă și fraudă vamală, precum și de fals și uz de fals. Au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de aproximativ 27.500 lei.

De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.800.000 lei.

În aceste zile, polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 58 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de ședere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 31 cetăţeni români din diferite motive legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe