Aproximativ 20.000 de dolari plătiți de opt migranți irakieni și sirieni pentru a ajunge în Austria


Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - Sectorul P.F. Bistreț au descoperit un grup format din șase cetăţeni irakieni și doi sirieni, dintre care patru minori, care a trecut fluviul Dunărea cu două bărci, încercând să intre ilegal în România.

În baza unor informații obținute la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Bistreț, judetul Dolj, în ziua de 20.09.2015, ora 18.30, a fost declanșată o acțiune specifică de combatere a migrației ilegale.

Cu această ocazie, au fost depistate și reținute, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, opt persoane din care patru adulți și patru minori, care nu își justificau prezența în zonă și care nu erau vorbitori de limba română. Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Bistreț pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din șase cetățeni irakieni și doi sirieni (trei bărbați, o femeie și patru minori), cu vârste cuprinse între 4 și 33 de ani.

Aceștia au declarat că au plecat din țările de origine cu intenția de a ajunge în Austria, fapt pentru care au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume cuprinse între 2.000 şi 3.500 de dolari de persoană. Migranţii s-au deplasat pe traseul Turcia - Bulgaria și au fost cazați într-un hotel din Sofia. Ulterior au fost preluaţi de un cetăţean bulgar, care i-a transportat la malul Dunării, cu un autovehicul şi i-a îmbarcat în două ambarcațiuni de mici dimensiuni cu care au traversat fluviul Dunărea.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca aceștia să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Aproximativ 20.000 de dolari plătiți de opt migranți

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe